Plantelørdag

Oktoberdagen er fin med solgløtt. Planting nede i skogen stod på timeplanen. Clematisen som jeg fikk av Elsa på tidligsommeren, chiisanensis «Korean Beauty». Nå står den i den store potta, har blitt to meter høy, og står med store gule knopper. Den kom på plass nedenfor ei bjerkestamme, nedenfor singelstien, der kan den slynge seg opp og pynte kanten.

Ei stor Blåbærbusk, «Earlyblue» fikk plass i det øverste skogsbedet. Den fikk en Polemonium viscosum ved foten. Den gamle bjørkestammen like ved fikk to etasjer med kyllingnetting slik at Caprifolen som er plantet der kan få klatre, den skal ikke få lov til å bre seg ukontrollert. Rett nedenfor fikk ei frøplante av en buskpeon sin blivende plass, den fikk noen Fritillaria Michailowskyi ved foten + et par små stauder som har mistet sin etikett.

Det store bratte feltet med Lamiastrum galeobdolon Gultvetann skal slankes – jeg lukte bort noe av det ene hjørnet – to fulle bærenett fikk fløyten. Jeg trenger noe som dekker godt der, men som ikke er så invasivt.

Endelig fikk jeg satt ned de første staudene i ørkenbedet, og slengt nedi noen løk av ukjent art + noen hvite Chinidoxa. Til slutt fikk jeg satt noen av staudepottene i sand i en pallekarm til overvintring.

For å avslutte hagearbeidet tok jeg meg en runde i hagen for å ta bilder av hvor de forskjellige har blitt plantet.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s


%d bloggarar likar dette: